Smink portfólióhoz

2010 óta sminkelek. Számos alkalommal hallgattam végig fiatal lányokat, akik életük hivatásának a modell pályát szerették volna választani, hogy nem hajlandóak nagyobb pénzt kiadni profi portfólióra. Sőt, mi több! Ők bizony megszervezik maguknak, hogy képekért cserébe! „Jó lesz az!” Persze, jó lesz az!….a nagymamának a stelázsira!

Teljes döbbenettel hallgattam végig. Az első belépője egy modell lánynak, számára a világot jelentő deszkára, a portfóliója! Kinyomtatva, kis könyvbe rendezve. Anélkül szinte sehova.

Mert lehet ingyen fotós, igaz ugyan, hogy a kuka, a talicska a háttérben (láttam ilyet!!!), de sebaj! Ingyen van!
Lehet a barátnő a sminkes, aki most gyorsan előveszi a neszeszerét. Igaz ugyan, hogy az arcod foltos lett, az alapozó színe nem igazán a bőröd színéhez passzol, a szemedet feketével jól körberajzolta, mert olvasta a neten, hogy ez a TREND, de ingyen van!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyan ügynökségekkel dolgozom együtt, akik igenis adnak arra, hogy a modelljeik olyan helyen készítsék el portfóliójukat, ahol biztosítva van, hogy egy profi, felkészült stáb fogadja, aki a maximumot hozza ki belőle.

Szánd rá az időd, energiád, pénzed! Hidd el! Megéri!